دلایل خالی شدن ناگهانی باتری خودرو
باتری قطعهای حیاتی برای خودرو است. از زمانی که استارت میزنید و شروع به حرکت میکنید تا وقتی که برای فرار از گرما کولر ماشین و در سرما بخاری را روشن میکنید. وظیفهی باتری خودرو تامین انرژی الکتریکی برای بخشهای مختلف ماشین است و بدون آن نمیتوان قدم از قدم برداشت.
اتری خودرو همانند بسیاری دیگر از بخشهای اتومبیل، یک قطعه مصرفی محسوب میشود و پس از پایان دوره عمر بایستی نسبت به تعویض آن اقدام کرد. با این حال عمر باتری در تمامی شرایط یکسان نیست و نحوه استفاده شما مشخص میکند که چه زمانی پایان عمر باتری فرا خواهد رسید.
یکی از مشکلات رایج باتری ماشین، خالی شدن آن است. در این مقاله از علتهای خالی شدن باتری ماشین و نحوهی بررسی سلامت باتری میگوییم، تا پیش از اینکه خودروی شما مشکلی جدی پیدا کند یا از قراری مهم جا بمانید، از وضعیت باتری ماشین مطلع شوید. اگر تمایل دارید تا عمر باتری اتومبیل خود را افزایش دهید و در هزینههای نگهداری از خودرو صرفهجویی کنید، در این مقاله با بررسی علت خالیشدن باتری خودرو همراه ما باشید.
دلیل اول، روشن ماندن چراغها
دلیل اول خالیشدن باتری خودرو میتواند روشنماندن چراغهای خودرو به صورت سهوی یا بر اثر نقص فنی باشد که بارها به خالیشدن باتری خودرو منجر میشود. لازم است تا پیش از ترک خودرو، چراغهای آن را چک کنید و از خاموشبودن تمامی آنها اطمینان حاصل نمایید.
بارها و بارها سرنشینان پس از ترک یک خودرو، درهای آن را بهخوبی نبستهاند. درنتیجه در خودرو باز مانده است و چراغ روشنایی درون کابین نیز به همین دلیل روشن باقی مانده. اگر خودرو چند ساعت در همین وضعیت باقی بماند، باتری خودرو بهطور کامل خالی خواهد شد. پس تنها روشنماندن چراغهای خارجی باعث خالیشدن باتری خودرو نمیشود.
با این حال بنابر دلایلی ممکن است چراغهای خودرو در جلو یا عقب بهصورت ممتد روشن باقی بمانند. در چنین مواقعی لازم است تا اتصال باتری خودرو را قطع کنید و در اولین فرصت از یک تعمیرکار برای بررسی آن کمک بخواهید.
دلیل دوم، برق دزدی
این ایراد در خودروهای قدیمی بیشتر دیده میشود. برق دزدی کنایهای از وجود اتصال فعال در خودرو است. هنگامی که خودرو خاموش است، بایستی اتصال تمامی قطعات قطع باشد. اگر یک یا چند قطعه در این بین همچنان برق دریافت کنند، اصطلاحاً برق دزدی در خودرو رخ داده است.
بیشترین میزان برق دزدی مربوط به چراغهای داخلی خودرو است. برای مثال چراغ صندوق عقب یا چراغهای داخل درها به سبب وجود اتصالی برقی، پس از خاموششدن خودرو همچنان فعال باقی بمانند. برق دزدی که یک مشکل جدی است که به کمک تعمیرکاران خبره نیاز دارید، چرا که تمامی قسمتهای الکتریکی خودرو بایستی چک شوند.
دلیل سوم، خرابی دینام خودرو
بخش دیگر خودرو دینام خودرو است که مثل باتری خودرو یکی دیگر از بخشهای سیستم برق رسانی خودرو را تشکیل میدهد. دینام وظیفه دارد تا با فعالیت هنگام روشنبودن خودرو، باتری را شارژ کند. اگر به هر دلیل مشکلی برای دینام پیش آید، این قطعه قادر به شارژکردن باتری خودرو نخواهد بود و درنتیجه ذخیره انرژی باتری پس از مدتی بهطور کامل تمام میشود.
دینام خودرو عمر بالایی دارد، در صورتی که از آن بهخوبی نگهداری شود. بیشترین میزان سوختن دینام بر اثر ریختن روانکارهایی همچون مایع خنککننده رخ میدهد. اگر دینام به هر دلیل با مایعات در تماس باشد، احتمال سوختن آن بهشدت افزایش مییابد.
دلیل چهارم، شرایط اقلیمی و محیطی
در مناطقی که هوای بسیار سرد یا بسیار گرم دارند، عمر متوسط باتریها در مقایسه با شرایط عادی کاهش مییابد. به همین دلیل برخی تولیدکنندگان باتری خودرو کاورهای مخصوص باتری را به بازار عرضه کردهاند که از باتری در مقابل سرما محافظت میکند. در صورتی که ساکن مناطق گرمسیری هستید، سعی کنید تا خودرو را در سایه پارک کنید و همچنین سیستم خنککننده را فعال نگه دارید تا باتری خودرو در دمای مناسبی فعالیت کند.
دلیل پنجم، استفاده گسترده از قطعات اضافی
یکی از دلایل خالیشدن باتری خودرو، استفاده گسترده از لوازم جانبی در خودرو است. قطعاتی مانند سیستم پخش قویتر، باندهای بزرگتر و دزدگیرها ممکن است موجب خالیشدن باتری شوند. برای مثال دزدگیرهای خودرو حتی پس از خاموششدن اتومبیل نیز فعال باقی میمانند. اگر این دزدگیرها برق بیش از حد مصرف کنند، باتری خودرو طی زمان کوتاهی تضعیف خواهد شد.
برای مثال باتری در نظر گرفته شده برای سمند از نظر ولتاژ و شدت جریان، قویتر و بزرگتر از باتری در نظر گرفته شده برای پژو 206 است. پس ظرفیت باتری هر خودرو مطابق با نیاز آن اتومبیل بهصورت استاندارد در نظر گرفته شده است.
دلیل ششم، مشکل در اتصالات سر باتری
وجود هرگونه ایراد در اتصالات سر باتری اتلاف انرژی باتری را بههمراه خواهد داشت؛ مسئلهای که میتواند موجب خالیشدن باتری خودرو شود. چراکه اتصالات سر باتری نقش مهمی در حفظ کیفیت و خدمترسانی دائمی این وسیله ایفا میکنند.
بزرگترین مشکلات احتمالی اتصالات باتری، اکسیدهشدن آنها یا شلشدن پیچهای آنها است که در این حالت بخشی از انرژی باتری در زمان فعالیت هدر خواهد رفت.
پس بهتر است تا هرچند وقت یکبار موتور خودرو را با اسپریهای مخصوص شستوشو دهید و در صورتی که گرد سفیدرنگ روی پایانههای باتری مشاهده کردید، پایههای آن را با استفاده از دستمال و مواد شوینده تمیز کنید.
دلیل هفتم، تضعیف باتری خودرو
خالیشدن باتری خودرو بهطور کامل و شارژشدن دوباره آن، موجب تضعیف باتری از درون خواهد شد و به مرور صفحات آن را فرسوده خواهد کرد. در این شرایط عمر مفید باتری بهشدت کاهش خواهد یافت و باتری در فاصله زمانی کوتاهتری خالی میشود. از این رو لازم است برای حفظ سلامت باتری همواره خودرو را فعال نگه دارید.
بهتراست حداقل هر دو هفته یکبار، خودرو را روشن کنید و به آن اجازه دهید تا مدتی فعالیت کند. این کار باعث میشود تا دینام خودرو وارد مدار شود و باتری را شارژ کند. در صورتی که خودرو برای مدت طولانی بلااستفاده باقی بماند، باتری بهشدت ضعیف میشود و برای پرشدن مجدد آن به نیروی بیشتری نیاز خواهد بود.
دلیل هشتم، انجام سفرهای کوتاه مکرر
باتری در هنگام استارت زدن خودرو، انرژی لازم استارت را تامین می کند. هنگامی که ماشین شما در جاده است، دینام باتری را دوباره شارژ می کند تا برق مصرفی برای روشن کردن ماشین را جبران کند و آن را روشن نگه دارد.
هنگامی که یک سفر کوتاه را پشت سر می گذارید، دینام ممکن است زمان کافی برای شارژ مجدد باتری را نداشته باشد. بنابراین، سفرهای کوتاه مکرر می توانند به باتری ماشین شما آسیب برسانند.
دلیل نهم، خوردگی پایانه های باتری
خوردگی اطراف پایانه های باتری خودرو می تواند دلیل دیگری برای عملکرد ضعیف و در نتیجه خالی شدن باتری خودرو شما باشد. در نظر گرفتن ملاحظات ایمنی بالا و جدا کردن باتری، تمیز کردن پایانه ها با یک برس و مخلوط جوش شیرین رقیق شده و سپس استفاده از ژله نفتی روی آن ها قبل از اتصال مجدد کابل ها می تواند کمک کننده باشد. اما باز هم، فقط در صورتی این کار را انجام دهید که مطمئن باشید می دانید با چه چیزهایی سروکار دارید.
بسیار عالی
👌👌👌