علت بالا رفتن امپر ماشین چیست؟

علت بالا رفتن امپر ماشین آمپر

چکیده مطلب :

بالا رفتن آمپر ماشین چه در حین رانندگی، چه در سرما و یا زمانیکه ماشین خاموش است، ممکن است برای هرکسی اتفاق بیوفتد که ما در این مقاله سعی کرده ایم به این موضوع بپردازیم تا مشکلات بالا رفتن امپر بعد از خاموش شدن پژو 405 و… را براحتی متوجه شوید و برای رفع این موضوع اقدام کنید.

علت بالا رفتن آمپر موتور ماشین می تواند به عوامل مختلفی ربط داشته باشد. فصل تابستان، فصلی است که در آن بیشتر شاهد بالا رفتن امپر ماشین هستیم و اشخاصی که جدیدا گواهینامه رانندگی گرفته اند و یا راننده های قدیمی با آن روبرو می شوند.

بالا رفتن دمای موتور و اصطلاحا داغ کردن آن، شاید برای راننده هایی که جدیدا گواهینامه گرفته اند و یا اشخاصی که با مشکلات مربوط به بالا رفتن آمپر موتور ماشین برخورد نکرده اند نگران کننده به نظر برسد،

چرا که علاوه از معطلی و منتظر شدن برای تعمیرکار باید هزینه های جانبی زیادی مثل حمل خودرو را نیز پرداخت کنند.

اموزش برق خودرو در یزد

اگر به حرفه و شغل خودرو و اتومکانیک علاقه مند هستید میتوانید در دوره آموزش برق خودرو و آموزش مکانیک خودرو از مقدماتی تا پیشرفته که به صورت دو دوره برق خودرو درجه یک و درجه دو و از صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشود شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید.

جهت مشاهده جزئیات و شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.

09190363515

عناوین این نوشته: [نمایش]

فیلم تشریح دلایل بالا رفتن آمپر ماشین

فایل صوتی گرم شدن بیش از حد ماشین چه در تابستان و چه در زمستان را می توانید بشنوید:

پخش‌کننده صوت

00:00
00:00

نشانه های بالا رفتن آمپر خودرو چیست؟

دمای نرمال موتور ماشین و نحوه چک کردن آن به این شکل می باشد که می توانید بعد از روشن کردن ماشین هنگام صبح و روشن شدن فن آن دما و آمپر را چک کرده و به ذهن خود بسپارید و همچنین بعد از خاموش کردن ماشین نیز این کار را تکرار کرده و آن را به ذهن خود بسپارید

. این حد فاصل نشان دهنده حالت نرمال آمپر ماشین می باشد.

بالا رفتن امپر نشانگر یا بیشتر شدن امپر خودرو

البته که در مسیرهای مختلف مثل سربالایی و روشن بودن کولر ماشین باید انتظار بالا رفتن آمپر و همچنین در سرازیری ها شاهد پایین آمدن آن باشید.

خودرویی که جوش آورده است باعث آسیب به قسمت های مختلف آن می شود. نشانه هایی که باید به محض مشاهده آن به بالا رفتن آمپر و داغ کردن موتور شک کنید عبارتند از:

علت بالا رفتن امپر ماشین

  1. مشکلات مربوط به رادیاتور و بالا رفتن آمپر ماشین

وجود هوا در سیستم خنک کننده ماشین، کم شدن آب ماشین، کثیفی رادیاتور و خراب بودن فن از جمله مواردی هست که مربوط به رادیاتور و مشکلات آن برای بالا رفتن دمای موتور ماشین می شود.

وجود هوا در سیستم خنک کننده ماشین باعث جلوگیری از حرکت آب به عنوان مایع خنک کننده شده و در نتیجه منجر به فشار آمدن به موتور و داغ کردن موتور می شود.

برای حل این مشکل می توان با هواگیری مسیر آب را برای حرکت باز کرد. اول ماشین را خاموش کنید و جهت جلوگیری از چسبیدن رینگ پیستون به دیواه سیلندر تا خنک شدن موتور چندین بار تک استارت بزنید و سپس برای هواگیری نزد مکانیک بروید.

بعد از بررسی هوا نوبت به فن رادیاتور برای خنک کردن آب برگشتی موتور می رسد که اگر خراب باشد، آمپر بالا رفته و موتور خودرو داغ خواهد کرد. بعضی از سیستم های خنک کننده ماشین ها دارای دو دور مختلف می باشد که اگر دور تند آن خراب شود

(به علت فرسوده بودن باتری ماشین یا خراب شدن زغال موتور فن) و نتواند در شرایط خیلی گرم به وظیفه خود درست عمل نماید باعث بالا رفتن آمپر خودرو خواهد شد.

کثیفی پره های رادیاتور جلوی عبور آب را می گیرد و در خنک شدن موتور ماشین اخلال ایجاد می کند. این مورد می تواند از گرد و خاک زیاد همراه با شاخ و برگ و گل و لای و … ایجاد شود.  برای بررسی این مورد هم رادیاتورساز می تواند این مشکل را بررسی کرده و عیب را رفع کند.

مشکل بعدی مربوط به رادیاتور، کم شدن آب آن می باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلی برای موتور پیش نیاید. خوردگی و پوسیده بودن رادیاتور و نشت آب از آن می تواند دلیل بروز این مشکل باشد.

علت بالا رفتن امپر

  1. مشکلات مربوط به ترموستات و بالا رفتن آمپر موتور ماشین

ترموستات قطعه ای مابین موتور و رادیاتور ماشین به عنوان تنظیم کننده درجه حرارت می باشد که همواره با تنظیم جریان آب از رادیاتور به موتور این کار را انجام می دهد. اگر ترموستات خودرو دارای عیب باشد، دما و فشار بالا رفته و موجب بالا رفتن آمپر می شود.

 

پس یک ترموستات دارای عیب مانع رسیدن آب رادیاتور به موتور شده و عملکرد آن را مختل می کند.

 

جرم گرفتن و دیر عوض کردن مایع خنک کننده از علت های قفل شدن ترموستات می باشد. نحوه تشخیص مشکل ترموستات هم به این شکل می باشد که آمپر بالا می باشد و در عین حال رادیاتور سرد است.

برای رفع مشکل باید خودرو را خاموش کنید تا موتور خنک شود و سپس ترموستات عوض شود.

 

فن اموزان همچنین دوره های آموزش مکانیک خودرو و اتومکانیک نظیر آموزش نقاشی خودرو و آموزش صافکاری خودرو را زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور و با امکان تجدید دوره رایگان برگزار می کند. برای ثبت نام و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02191321001 تماس بگیرید.

  1. مشکلات مربوط به واتر پمپ و بالا رفتن آمپر خودرو

واتر پمپ از داغ شدن زیاد موتور جلوگیری می‌کند. در واقع هنگامی که موتور ماشین روشن است واترپمپ مایع خنک کننده را به گردش در می آورد تا موتور خنک شود.

عملکرد واترپمپ به این شکل است که پروانه هایی آب را به چرخش در می آورند که اگر موتور زیاد گرم شود باعث هرز چرخیدن و در نتیجه عدم رساندن مایع کافی و در نتیجه داغ شدن موتور می شود. رسوب گرفتن و خرد شدن پره ها از مشکلات دیگری هست که منجر به خرابی واترپمپ می شود.

مشکلات مربوط به واتر

اگر این قطعه به هر دلیلی نتواند کار خود را به درستی انجام دهد باعث جوش آوردن ماشین و بالا رفتن آمپر خودرو خواهد شد. همچنین اگر بعد از عوض کردن ترموستات مشکل باقی ماند، باید واتر پمپ را بررسی کرده و اگر نیاز به تعویض داشت آن را تعویض کرد.

  1. مشکلات مربوط به اگزوز، داغ کردن موتور و بالا رفتن آمپر

انتقال دود حاصل از واکنش های انجام شده داخل سیلندر خودرو به خارج از آن، وظیفه اگزوز می باشد. مسدود شدن خروجی اگزوز می تواند به بالا رفتن آمپر ماشین  منجر شود. علت های مختلفی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شوند عبارتند از:

 

  1. بالا رفتن آمپر ماشین به خاطر کثیف بودن بدنه موتور

بالا رفتن آمپر ماشین به خاطر کثیف بودن بدنه موتور یکی دیگر از مشکلات داغ کردن موتور می باشد. در واقع اگر موتور بیش از حد کثیف باشد، جرم بسته شده روی آن مثل یک عایق عمل کرده و مانع خنک شدن موتور می شود که در نتیجه دمای داخل موتور بالا رفته و منجر به داغ کردن آن می شود.

  1. مشکلات مربوط به سوپاپ های خودرو و بالا رفت آمپر ماشین

شل و سفت بودن تنظیمات سوپاپ ها باید به درستی انجام شود تا در دور بالا موتور خودرو فشار زیادی را تحمل نکند و آمپر خودرو بالا نرود. ویسکوزیته نامناسب در روغن موتور نیز می تواند منجر به سفت بودن سوپاپ های اتومبیل شود.

مشکلات مربوط به سوپاپ

  1. تنظیم نبودن روغن موتور و بالا رفتن آمپر

کثیف بودن روغن موتور، پایین بودن سطح آن و عدم انتخاب درست روغن موتور به دلیل تنظیم نبودن ویسکوزیته می تواند منجر به داغ شدن موتور و در نتیجه بالا رفتن آمپر خودرو شود.

 

وظیفه روغن داخل موتور روان کنندگی و خنک کاری قطعات آن می باشد. در صورتی که روغن موتور مورد استفاده ویسکوزینه مناسبی نداشته باشد منجر به کاهش سطح روغن، روغن سوزی و کثیف شدن موتور می شود. در صورتی که موتور بیش از حد داغ کند پیستون ها تاب برداشته و باید تعویض شوند.

 

 

  1. بالا رفتن آمپر در اثر مشکل واشر سرسیلندر

خارج شدن بخار آب همراه با دود اگزوز یکی از نشانه های خراب بودن واشر سرسیلندر می باشد. مواردی که منجر به مشکل در واشر سر سیلندر شده و برای تشخیص مربوط به مشکلات واشر سر سیلندر باید موارد زیر را در نظر گرفت عبارتند از:

 

اگر موقع روشن کردن کولر خودرو آمپر بالا می رود، مشکل می تواند از سوختن واشر سرسیلندر، رادیاتور و سیستم خنک کننده (فن) باشد. در این حالت با تمیز کردن رادیاتور و عوض کردن واشر سیلندر یا فن مشکل برطرف می شود.

بالا رفتن امپر بعد از خاموش شدن

افزایش دمای موتور پس از خاموش کردن خودرو، پدیده‌ای معروف به “افترهیت” است که می‌ تواند نشانه‌ ای از مشکلات زیربنایی در سیستم خنک‌کننده باشد. این مسئله اغلب ناشی از ناکارآمدی سیستم خنک‌کننده، نقص در ترموستات، یا کمبود مایع خنک‌ کننده است.

 

وقتی موتور خاموش می‌ شود، فن رادیاتور و پمپ آب نیز از کار می‌ افتند، در نتیجه گرما در موتور محبوس شده و دما افزایش می‌یابد. ترموستات معیوب ممکن است جریان مایع خنک‌ کننده را مختل کند، در حالی که سطح پایین مایع خنک‌کننده، توانایی سیستم در دفع گرما را کاهش می‌دهد.

روش هایی برای جلوگیری از بالا رفتن آمپر موتور ماشین

علت بالا رفتن آمپر موتور ماشین را تا اینجای مقاله بررسی کردیم. در ادامه به راه کارهایی که می تواند جلوی این کار را بگیرد و یا آن را به تاخیر اندازد می پردازیم.

روش هایی برای جلوگیری از بالارفتن امپر

باید ها و نبایدهای هنگام بالا رفتن آمپر موتور ماشین

پرسش و پاسخ

وقتی کولر روشن میکنی امپر ماشین میره بالا علت چیست؟

علت آمپر کشیدن ماشین با کولر این است که کمپرسور کولر با استفاده از نیروی موتور کار می‌ کند و این بار اضافی منجر به تولید گرمای بیشتر می‌ شود. اگر سیستم خنک‌ کننده به درستی عمل نکند، ممکن است در مدیریت این گرمای اضافی ناتوان باشد.

نقص در فن رادیاتور یا کمبود مایع خنک‌کننده نیز می‌تواند این مشکل را تشدید کند.

برای حل این مسئله، بررسی جامع سیستم خنک‌کننده ضروری است. این شامل اطمینان از سطح مناسب مایع خنک‌کننده، بررسی عملکرد فن رادیاتور و سرویس منظم سیستم تهویه مطبوع می‌شود

. همچنین، اطمینان از عملکرد صحیح ترموستات و پمپ آب می‌تواند در پیشگیری از افزایش بیش از حد دما موثر باشد.

علت بالا رفتن امپر ماشین در سرما

یکی از علل اصلی این پدیده، نقص در ترموستات است که ممکن است بسته مانده و مانع جریان مناسب مایع خنک‌کننده شود. یخ زدگی در رادیاتور یا مجاری خنک‌ کننده، ناشی از ضعف مایع ضدیخ، می‌تواند جریان مایع را مسدود کند.

مشکلات مربوط به پمپ آب یا فن خنک‌کننده نیز می‌توانند باعث اختلال در روند خنک‌سازی موتور شوند. علاوه بر این، نشتی در سیستم خنک‌کننده نیز منجر به کاهش سطح مایع و در نتیجه افزایش دمای موتور میشود.

بالا رفتن آمپر بعد از خاموش شدن پژو 405

بالا رفتن آمپر بعد از خاموش شدن پژو 405 یکی از مشکلاتی است که بسیاری از مالکان این خودروها با آن مواجه می‌ شوند. یکی از دلایل اصلی این مشکل می‌تواند مرتبط با سیستم خنک‌کننده موتور باشد.

هنگامی که موتور خودرو خاموش می‌ شود، پمپ آب متوقف شده و جریانی برای خنک کردن موتور وجود ندارد. این وضعیت می‌ تواند باعث شود که حرارت باقی‌ مانده در موتور به طور موقت افزایش یابد و این امر باعث افزایش آمپر شود.

برای جلوگیری از این مشکل، اطمینان حاصل کنید که سیستم خنک‌کننده به خوبی کار می‌ کند و از مواد خنک‌کننده با کیفیت مناسب استفاده می‌شود.
عامل دیگری که می‌تواند موجب بالا رفتن آمپر بعد از خاموش شدن پژو شود، عدم کارکرد صحیح فن‌های خنک‌کننده است.

فن‌های خنک‌کننده وظیفه دارند که حتی پس از خاموش شدن موتور، حرارت باقی‌مانده را از بین ببرند. اگر فن‌ها به درستی عمل نکنند یا سنسورهای دما به درستی کار نکنند، حرارت در موتور باقی‌مانده و موجب افزایش آمپر می‌شود. بررسی و تعویض فن‌ها و سنسورها می‌تواند به کاهش این مشکل کمک کند.
علاوه بر این، وجود مشکلات در سیستم الکتریکی خودرو نیز می‌ تواند موجب بالا رفتن آمپر بعد از خاموش شدن پژو 405 شود. مثلاً اگر در سیم‌ کشی‌ ها یا اتصالات الکتریکی اشکالی وجود داشته باشد،

ممکن است جریان برق به درستی قطع نشود و این امر موجب افزایش دمای سیستم و بالا رفتن آمپر شود. در این موارد، بهتر است که خودرو توسط یک متخصص بررسی شود تا مشکلات احتمالی در سیستم الکتریکی شناسایی و رفع شود.

بالا رفتن آمپر بعد از خاموش شدن پراید

دیدگاهتان را بنویسید