ابزار مورد نیاز برای شغل برق خودرو
در این مقاله به بررسی ابزار و تجهیزات مورد نیاز برقکاری خودرو که بطور عامیانه باتری سازی نیز نامیده می شود، خواهیم پرداخت. به طور کلی، ابزار و تجهیزات برقکاری خودروها متشکل از ابزار آلاتی هستند که به منظور تست کردن جریان برق ماشین ها بکار می روند. بدیهی است که با پیشرفت تکنولوژی، ساخت ابزار آلات نیز پیشرفت چشمگیری داشته اند. به همین دلیل، امور و کارهای مربوط به برق ماشینها و همچنین تشخیص خرابی در سیستم الکترونیک خودرو و تست مسیر برقی آن ها ساده تر از پیش شده است.
در میان ابزار آلات برقکاری خودروها، ابزار آلاتی تحت عنوان تستر و یا به عبارت دیگر آزمایش کننده مسیر برق در خودروها موجود هستند که با استفاده از برنامه ای که بر روی آن ها نصب شده است، می توان مسیر برق در خودروها را چک کرد و چنانچه خرابی وجود داشته باشد، مشکل مربوط به آن بخش نشان داده می شود.
آموزشگاه فن آموزان در دپارتمان مکانیک خود دوره های تخصصی مکانیک و اتومکانیک از جمله دوره های آموزش برق خودرو ، آموزش تعمیرات ایسیو ، آموزش مکانیک خودرو را با تمرکز بر یادگیری 100%عملی کارآموزان در تعمیرگاههای مجهز برگزار می کند. تمامی دوره ها تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای کشور و با اعطای مدرک معتبر برگزار می شود. برای اطلاعات بیشتر با شماره 02191321001 تماس بگیرید.
عناوین این نوشته: [نمایش]
فیلم معرفی ابزار مورد نیاز برای برقکاری خودرو
همچنینفایل صوتی زیر به معرفی ابزارهای مورد نیاز در شغل برق کاری و سیم کشی ماشین می پردازد:
پخشکننده صوت
لوازم مورد نیاز برق خودرو
ابزار و تجهیزات برقکاری خودروها با هدف یافتن خطا و شناسایی مشکلات مربوط به الکترونیک خودرو بکار گرفته می شوند. در این مقاله قصد داریم تعدادی از پرکاربردترین این ابزار آلات را معرفی کنیم.
-
تستر مدار صنعتی
از مهم ترین ابزارهایی که کاربرد بسیار زیادی در تعمیرگاه ها دارد و به منظور چک کردن سلامت مدار برقی خودرو استفاده می شود، تستر مدار صنعتی نام دارد. دستگاه تستر مدار صنعتی متشکل از یک نمایشگر نوع LED و همچنین یک ولت متر است که به منظور اندازه گیری اختلاف پتانسیل مابین دو سر مدار بکار می رود. این نوع تستر، می تواند سیلندر معیوب را شناسایی نماید. از سوی دیگر، تستر مدار صنعتی قادر به محاسبه تعداد دور موتور بر اساس جرقه هایی است که می زند. علاوه بر مواردی که گفته شد، تستر مدار صنعتی یک اداپتور فندکی نیز دارد که به وسیله آن می توان این تستر مدار را شارژ کرد.
-
تستر چراغ دار ولتاژ خودرو
یکی دیگر از ابزار آلات که دارای کاربرد خاصی در تعمیرگاه های برق و الکترونیک خودرو می باشد، تستر چراغ دار ولتاژ خودرو نام دارد. لازم به ذکر است که این نوع ابزار 85 سانتی متر کابل دارد. علاوه بر این، تستر چراغ دار ولتاژ خودرو شامل یک بدنه فلزی مستحکم است که از آن در مقابل خرابی و شکستگی محافظت می نماید. به یاد داشته باشید که سر این نوع ابزار، از جنس برنج می باشد.
-
دستگاه مولتی متر یا ولت متر
یکی دیگر از دستگاه هایی که به عنوان تستر مدارات برقی خودرو از آن استفاده می شود، مولتی متر یا به عبارت دیگر، ولت متر نامیده می شود. به عبارت دیگر می توان گفت که از ولت متر به منظور تعیین ولتاژ در دو سر باتری استفاده می شود. به یاد داشته باشید که مولتی متر یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین نوع ابزار در هر تعمیرگاه به شمار می رود که برای شروع کار شغل برقکاری ماشین بسیار نیاز است.
به خاطر داشته باشید که ولتاژ دو سر باتری هنگامی که خاموش است حدود 12.6 تا 12.8 ولت است که این میزان را می توان به وسیله مولتی متر اندازه گیری کرد. روش کار به این صورت است که دو سر سیم مولتی متر را به هر دو سر مثبت و منفی باتری ماشین متصل می کنیم و میزان ولتاژ نشان داده شده را بر روی دستگاه می خوانیم. به یاد داشته باشید که دستگاه مولتی متر در دو نوع آنالوگ و دیجیتال در بازار موجود است. چنانچه میزان ولتاژ نشان داده شده بر روی دستگاه مولتی متر پایین تر از 12 ولت باشد، بدان معنا است که میزان شارژ باتری خودروی شما کم است و باتری در حال تخلیه و دشارژ شدن می باشد.
-
دستگاه دیاگ
دستگاه دیاگ یا به عبارت دیگر عیب یاب خودرو به دستگاهی گفت می شود که از طریق وصل شدن به ECU یا کامپیوتر خودرو می تواند وضعیت خودرو را بررسی کرده و اطلاعات نحوه کار خودرو را گزارش کند. این دستگاه شامل کامپیوتر، سخت افزار، کابل های رابط و نرم افزار دیاگ است.
-
دستگاه شستشوی انژکتور
دستگاه انژکتور، دستگاهی است که به وسیله برنامه های مختلف شستشو و همچنین سیستم آلتراسونیک باعث شستشوی انژکتورهای خودرو می شود. همانطور که می دانیم در خودروهای جدید انژکتورها جایگزین کاربراتور شده اند تا از این طریق دقت لازم در مصرف سوخت و کنترل آلودگی هوا انجام شود. انژکتورها به دو صورت الکتریکی و مکانیکی موجود هستند. سوراخ های موجود در انژکتور ممکن است به وسیله رسوبات و ناخالصی هایی که از مصرف سوخت ناشی می شود دچار مشکل شود و به طبع آن مصرف سوخت افزایش یابد. به همین خاطر نیاز است که به شستشوی آن پرداخت تا طول عمر و قدرت اتومبیل افزایش پیدا کند.
-
ابزار آلات کاربردی در سیم کشی مدارهای الکتریکی خودرو
سیم کشی خودرو یکی از بخش های حیاتی و مهم سیستم برق انواع خودروها اعم از قدیمی و یا مدرن است. بسته به نوع و امکانات خودرو نوع سیم کشی آن می تواند ساده و یا پیچیده باشد. بدیهی است که برای توزیع برق مورد نیاز برای اجزای مختلف خودرو به سیم نیاز است.
در واقع سیم همانند عروق خونرسان در بدن عمل می کند که اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز بدن را توسط پمپاژ قلب به تمام نقاط بدن ارسال می کند. همانطور که گفته شد، سیم ها نیز برقی که به وسیله دینام تولید می شود را به تمام بخش های برقی خودرو انتقال می دهند. علاوه بر این، سیم ها گاهی مسئولیت انتقال اطلاعات و سیگنال های دریافت شده از سنسورهای به کار رفته در خودرو و یا ECU را دارند. در ادامه به برخی از ابزارهای مورد نیاز سیم کشی ماشین می پردازیم. ابزار آلات عمومی به کار رونده در سیم کشی خودرو عبارتند از:
- انبردست
- دم باریک
- سیم چین
- انواع آچار پیچ گوشتی
- آچار بکس
- آچار رینگی
- آچار تخت
- آچار شش گوش (آلن)
- سیم لخت کن
- پرچ کن
-
ابزار و لوازم عایق کاری
وسایل و لوازم کاربردی در عایق کاری سیم کشی اجزای مدارهای الکتریکی خودرو به صورت زیر هستند:
-
عایق های تیوبی شکل
از عایق های تیوبی شکل به منظور روکش دادن و یا عایق کاری دو قطعه سیم و یا محلی که سیم به سر سیم ها متصل می شود استفاده می شود. نحوه استفاده از این نوع عایق به این صورت است که با اعمال حرارت، عایق منقبض شده و محل اتصال را به درستی و خوبی می پوشاند. این نوع عایق ها بسته به نوع کاربرد دارای قطرهای متفاوتی است.
-
نوار چسب پلاستیکی
نوار چسب پلاستیکی نیز به منظور عایق کاری در سیم کشی خودروها کاربرد دارد که توسط آن م یتوان محل اتصال دو قطعه سیم را عایق بندی نمود.
-
دمنده هوای گرم
برای حرارت دادن انواع عایق های تیوبی شکل از دستگاه های تولید کننده حرارت و هوای گرم یا به عبارت دیگر، دمنده هوای گرم استفاده می شود که حرارت در این دستگاه ها به دو صورت الکتریکی یا گازی تامین می شود. در دستگاه های الکتریکی از المنت حرارتی استفاده می شود.
-
لوله های عایق پی وی سی (PVC)
در گذشته عموما از نوارهای پلاستیکی برای عایق کاری و کلاف بندی سیم کشی مدارهای الکتریکی خودروها استفاده می شد. اما امروزه معمولا سیم ها را از درون لوله هایی که از جنس پلاستیک و یا پی وی سی (PVC) هستند عبور می دهند. این امر باعث افزایش ضریب اطمینان عایق بندی نسبت به نوار چسب پلاستیکی می شود.
-
هویه و وسایل مربوط به لحیم کاری
با استفاده از لحیم کاری می توان دو یا چند قطعه فلز یا سیم را به واسطه یک آلیاژ ثالث که عموما قلع است، به هم اتصال دهند.
برخی دیگر از سایر دوره های پرطرفدار ویژه بازار کار که در آموزشگاه فن آموزان بصورت عملی برگزار می شود شامل آموزش نقاشی خودرو ، آموزش نصب دزدگیر خودرو ، آموزش نصب ضبط و باند خودرو و … می باشد. لیست تمامی دوره ها در بخش دپارتمان مکانیک موجود می باشد. جهت اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با شماره 02191321001 تماس بگیرید.